Uitvaartverzorgster


Misschien ben ik al en bekende voor u. Vele jaren verzorgde ik uitvaarten in de kop van Noord-Holland voor een andere onderneming. Sinds September 2013 ben ik  mijn eigen uitvaartonderneming gestart, Uitvaartzorg Het Licht. Mijn uitvaartonderneming is gevestigd in Breezand. Ik verzorg als uitvaartverzorgster persoonlijke uitvaarten in de kop van Noord Holland.

Om nog meer voor u te kunnen betekenen, merkte ik dat het nodig was mijzelf verder te specialiseren.

Daarom heb ik de opleiding tot professioneel Balsemer gedaan via Vesalius en the Embalmer Training school in London, dit was bij de fa. Cribb en Mark Richards, een zeer vooraanstaand balsemer, was mijn begeleider. Balsemen ofwel thanatopraxie is een goed alternatief voor een normale opbaring. Vooral wanneer een overledene lang ziek is geweest en de achteruitgang van het lichaam is versneld, kan balsemen de achteruitgang vertragen ofwel stoppen.

Daarnaast heb ik de opleiding voor cosmetische verzorging met de airbrush techniek, in Wales, bij Jason King gevolgd.

Hiermee kan ik niet alleen het balsemen toepassen, iets wat hier in Nederland nog in de kinderschoenen staat, maar je kunt juist bij problemen tijdens de opbaring nog veel doen zonder dat meteen de rouwkist gesloten hoeft te worden. Wilt u hierover meer informatie, klik hier.