Uw dierbare bijgezet in een graf

Het komt vaak voor dat de nabestaanden een urn met daarin het as van hun dierbare willen bijzetten in het graf van een familielid. Bij het cremeren zijn er veel verschillende mogelijkheden om het as te bewaren of te verstrooien. Bijzetten in een bestaand graf was tot nu toe niet echt een mogelijkheid. Dankzij een innovatieve en respectvolle manier kan dat via INnovatie VORMgeving, onderdeel van Uitvaartzorg Het Licht nu wel. Zo kunt u uw dierbaren alsnog met elkaar herenigen.

Urn bijzetten in een bestaand graf

Vanuit de zijkant van het graf wordt er eerst een gat gemaakt voor een urnenbuis, voor het later bijzetten van de urn . Dit kan met een grondboor, maar is ook mogelijk met een schep. Deze buis is geschikt voor 2 urnen en is waterdicht. De buis wordt meestal een dag van tevoren geplaatst, waarbij er een rand wordt aangebracht zodat er geen zand of water in kan komen bij het openen van de buis. Met een speciaal ontwikkelde tang wordt de urn vervolgens opgepakt en in de urnenbuis geplaatst. Door het grijpmechanisme weer los te laten blijft de urn op zijn plaats en kan de tang weer naar buiten.

Daarna wordt de deksel weer teruggeplaatst door middel van de draaitang. Dit is een respectvolle en fijne manier waarbij de familie alles zelf kan doen. Als de urnenbuis goed is afgesloten kan het zand weer worden aangebracht en ziet het graf er weer uit als voorheen. Omdat er maar een kleine hoeveelheid zand uit het graf wordt gehaald en daarin een bus wordt geplaatst is er ook weinig tot geen verstoring van de grond. Daardoor zal er geen verzakking van het monument plaatsvinden.

Indien u graag meer wilt weten over het bijzetten van een urn in een bestaand graf of als u een demonstratie wenst, kunt u bellen naar 06–44 48 11 33 of stuur een mail via het contactformulier. Of via de site van INnovatieve Vormgeving

INnovatieve VORMgeving onderdeel van
Uitvaartzorg Het Licht
Jolanda de Jong
Zandvaart 35
1764 NK Breezand